Vi bruger Cookies!     

         
 X     
intelligentdesign

Intelligent Design, Creationism and Evolution in Denmark and the rest of the world


Den internationale debat

Der er rigtigt mange personer der har deltaget i debatten om Intelligent design vs. evolutionsteorien.
Den danske debat er behandlet andetsteds. Her er kun de vigtigste udenlandske personer nævnt. Da det mest er i USA at ID er et hot emne, er det hovedsageligt amerikanske navne der optræder.

Her har jeg anbragt links til de vigtigste personer i debatten. Der er både personer for og imod. Ve dat klikke på navnet bliver du sendt videre til en nærmere omtale af de enkelte personer. I denne omtale linkes så vidt muligt til personens egen hjemmeside, samt til de væsentigste bøger og andre udgivelser. Eventuelt til videooptagelser på YouTube eller andre steder.

For ID

Imod ID

Michael Behe 
David Berlinski
 Willam Dembski
Jonathan Wells
Stephen Meyer 
Dean Kenyon
Phillip Johnson
Scott A. Minnich
Perry Marshall

Kenneth Miller 
 Richard Dawkins 
Daniel C. Dennet
Eugenie Scott
Robert T. Pennock
Neil Shubin 
 Michael Shermer

Som sagt er kun de vigtigste personer medtaget. Der findes en liste med ca. 800 videnskabsfolk, der har skrevet under på en (lettere tvetydig) erklæring om deres modstand imod Darwinisme. Se listen og omtale af den her.

Selvom der er hæftig modstand i ID-kredse imod at blive slået i hartkorn med kreationister, er det alligevel på sin plads at nævne Harun Yahya, der har udgivet 'Atlas of creation' der er blevet uddelt gratis til biologilærere over hele verden. Bogen hævder at evoluitonsteorien modsiges af fossilfund.

EU har blandet sig i debatten. se her.

 

210211