Vi bruger Cookies!     

         
 X     
intelligentdesign

Intelligent Design, Creationism and Evolution in Denmark and the rest of the world


Kenneth Miller

En af de mest aktive opponenter til ID i USA.

Her er et meget grundigt, oplysende, og lammende kritisk foredrag om ID, som Miller holdt på Case Western University.

Det er næsten to timer langt og handler om svaghederne ved ID. Bare rolig. Det er godt nok langt og på engelsk. Men for det første er Miller meget let at forstå og for det andet er det er meget oplysende og også meget underholdende.
Her er et andet foredrag af Miller om ID.

Han var blandt andet et af anklagerens vigtigste vidner i Dover-sagen.

Miller har pillet Behe's 'The edge of evolution' fuldstændig fra hinanden i sin anmeldelse i Nature (desværre ikke tilgængelig på internettet).

 

 

Miller har for nylig reageret på en påstand om at Dover-sagen blev afgjort på et falsk grundlag. Se hans forsvar for Dover-afgørelsen her.

Her på sin personlige internetside behandler Miller en række spørgsmål om evolution i almindelighed og ID i særdeleshed.

Denne artikel piller de to væsentligste argumenter (Irreducibel kompleksitet og specificeret kompleksitet) fra hinanden, og viser både hvordan de er irrellevante i biologi, og hvordan de vil føre til at man ikke stiller de relevante spørgsmål, der skal til for at undersøge komplekse biologiske mekanismer.

En af de karakteristiske ting ved Miller er at han, fx i modsætning til Dawkins, er religiøs (han tilhører den romersk katolske kirke). Faktsik lægger han stor vægt på, at der ikke er noget nødvendigt modsætningsforhold imellem naturvidenskab og religion.

Har for nylig udgivet bogen 'Only a Theory' om ID/evolution.

Her er den engelske Wikipedias omtale af Miller

 

190809