Vi bruger Cookies!     

         
 X     
intelligentdesign

Intelligent Design, Creationism and Evolution in Denmark and the rest of the world


Immunsystemet

Her er et foredrag af Gary Litman om variationen i immunsystemer i dyreriget.

Som billedet viser, er immunsystemet temmelig kompliceret. Jeg skal ikke forsøge at give en hverken helt eller delvis forklaring på hviordan det virker. Det må være nok at det består af en masse dele der virker sammen for at bekæmpe infektioner.

Argumenter for at immunsystemet er en IK er så, at det netop består af mange indbydes afhængige dele.
Argumentet imod er primært at der findes eksempler på immunsystemer, der ligner dette, men som er simplere. Jeg arbejder på at finde detaljerne. 

Et meget simplet immunsystem kunne fx bestå af kun selve immunoglobulinerne (de y-formede strukturer nederst til højre). Det er disse der binder direkte til de inficerende virus og bakterier i det moderne system. Hvis en organisme producerede sådanne immunoglobuliner, der blev frigivet til blodet, og som bandt til virus-partikler, kunne det føre til en begrænsning af virus-partiklernes evne til at inficere organismens celler. Ikke noget særlig effektivt system, men dog en start.

Her, som i de andre eksmepler, er det et spørgsmål om der findes en detaljeret og troværdig teori for hvordan det nuværende systems evolution er foregået.

For nylig har det vist sig at torsk mangler et af nøgle-elementerne i et 'normalt' hvirveldyrs-immunsystem. Se her.

 

150809

 

 

Opdateret 16/08/2011